DISGEN-kurs

Eskilstuna släktforskarförening startar under hösten en kurs i hur man använder sig av programmet Disgen 2021. Tillsammans med en kunnig ledare får du som deltagare stöd i hur du nyttjar programmet för att hantera den information du får fram i din forskning.

Innehåll

Eskilstuna Släktforskarförening, ESF, i samarbete med Medborgarskolan inbjuder till grundkurs i Disgen 2021. När du väl börjat släktforska ökar datamängden snabbt. Det är då nödvändigt att ha ordning på allt du funnit och då är datorn med ett bra släktforsknings-program ovärderligt – oöverträffbart. Då kan du snabbt hitta vad du registrerat och har lagt grunden till att generera tydliga utskrifter i ett format som du själv valt.

Cirkeln vänder sig till dig som vill lära dig grunderna i senaste versionen av släktforsknings-programmet Disgen, dvs. version 2021. Vår målsättning är att när du gått kursen skall du kunna registrera dina funna släktfakta i dator.

Upplägg

  • Tid: Torsdagar varje vecka 13.00-16.00.
  • Startdatum: 13 oktober.
  • Omfattning: 6 träffar.
  • Avgift: 550 kr vilket inkluderar kursboken Disgen grund 2021.

Förkunskap

Du bör ha viss kunskap om släktforskningens grunder och datorvana.

Kursledare

Kent Andersson (tfn 070- 35 06 615; e-post kent.andersson@telia.com)

Cirkelledaren har efter mångårig egen erfarenhet av släktforskning och bruk av dator för registrering, djupa och breda kunskaper i ämnet.

Kursmaterial

Tag gärna med egen dator med Disgen 2021 till träffarna – men det är inget krav.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln och 6 procent rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och alla startdatum är preliminära. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart. 
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Visste du att?

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Medborgarskolan, J A Selanders gata 1, Eskilstuna

Pris

Deltagaravgift: 550 kr

Summa: 550 kr

ANMÄL DIG HÄR

Skrolla till toppen