Presentation av styrelsemedlemmarna

BERIT WESTIN ordförande

Uppvuxen i Stockholm men med föräldrar med rötter i Bergslagen, Småland och södra Lappland. Flyttade till Eskilstuna kommun 1981 och har bott både på landet och numera inne i stan. Har arbetat som lärare och kulturarbetare större delen av mitt liv. Musik är mitt specialområde. Mitt släktforskningsintresse startade i 15-årsåldern då jag ofta besökte en moster som arbetade på en pastorsexpedition. De hade kvar sina gamla kyrkböcker och min favoritsyssla blev att läsa dödböcker från 1700-talet. Jag fascinerades av det prästerna skrev om hur personerna varit när de levde! Och sedan har det bara fortsatt.

GUNNAR WIKLUND kassör

Jag är uppvuxen i ett industrisamhälle i Hälsingland. Efter studier i Göteborg, där jag fann min fru,hamnade vi Torshälla och barnaskaran ökade till fyra. Jag har varit lärare i hela mitt yrkesliv. Barnen flyttade ett efter ett och även vi flyttade till ett något mindre hus i Eskilstuna. De flesta av min tämligen stora släkt är ju utspridd kring hembygden. Men ett kusinbarn som vuxit upp och även bor här i Mälardalen och som ofta träffar oss frågade alltid om hur det var med det ena och andra i ”forntiden”, det fick mej att försöka ta reda på allt möjligt om familjen. Jag gick både nybörjar- och fortsättningskursen för våra de ihärdiga damer. Jag tycker kartor är intressanta och jag vill gärna se om jag kan lista ut var folk bodde förr i tiden, ett namn i kyrkboken säger ju inget om var det låg.

KARL-GÖRAN BROKVIST ledamot

Jag är sörmlänning, född i Nyköping med förfäder spridda från Södermanland, Västergötland Dalarna osv. vilket  släktforskningen gett mig kunskap om. Jag växte upp mellan Nyköping och Katrineholm på landsbygden och efter  studier där jag upplevde Malmö, Norrköping, Linköping fick jag på 1970 – talet en tjänst i Eskilstuna där jag med familj blev fast. Började med släktforskning på 1990 – talet  beroende på att jag genom åren hört  från anhöriga och släkt om vad som  skett några generationer tidigare och frågan uppkom om det verkligen stämde. Den digitala utvecklingen gjorde sedan att det blev mycket enklare att  söka i kyrkböcker och  andra historiska  dokument  på nätet. Medlem i Släktforskarföreningen sedan 1998. Hoppas nu att genom  deltagande i denna förening som ledamot ge fortsatta bra förutsättningar för fler personer att hitta sin historia.

AGNE SALÄNG ledamot

Jag är född och uppvuxen i Stockholm av inflyttade småländska föräldrar.
Hela min släkt är från Kronobergs län och består i stort sett bara av bönder.
Släktforskningen tog jag tag i efter pensionen för 9 år sedan och jag har läst och provat mig fram på egen hand. Jag har inte bara rotat i min egen släkt utan även i hustruns och vänners.
2022 gick jag med i föreningen och det känns roligt att få träffa likasinnade.

ANN-MARI GUNNARSSON 

 

PEDER GRANATH 

Skrolla till toppen