Presentation av styrelsemedlemmarna

GUN SUNDBERG  ordförande

Från det tornhus där jag bor har jag en vidunderlig utsikt över det Eskilstuna jag har bott i sedan 1973 (då årets stad!) och som jag ägnat hela mitt yrkesliv åt. Annars har jag familjemässigt inte mycket eskilstunaanknytning, då jag kommer från en stor släkt där alla sysslat med jordbruk och boskapsskötsel i evinnerliga tider bakåt. Och alla kommer från östra Sörmland där de flesta bor kvar. Jag gick nybörjarkursen i släktforskning (två gånger) för radarparet Marie & Britt-Marie för fem år sedan och plötsligt hade jag hamnat i styrelsen för ESSF. Det jag som ordförande i vår nya förening ESF vill är att utveckla och värna en vi-känsla.

GUNNAR WIKLUND kassör

Jag är uppvuxen i ett industrisamhälle i Hälsingland. Efter studier i Göteborg, där jag fann min fru,hamnade vi Torshälla och barnaskaran ökade till fyra. Jag har varit lärare i hela mitt yrkesliv. Barnen flyttade ett efter ett och även vi flyttade till ett något mindre hus i Eskilstuna. De flesta av min tämligen stora släkt är ju utspridd kring hembygden. Men ett kusinbarn som vuxit upp och även bor här i Mälardalen och som ofta träffar oss frågade alltid om hur det var med det ena och andra i ”forntiden”, det fick mej att försöka ta reda på allt möjligt om familjen. Jag gick både nybörjar- och fortsättningskursen för våra de ihärdiga damer. Jag tycker kartor är intressanta och jag vill gärna se om jag kan lista ut var folk bodde förr i tiden, ett namn i kyrkboken säger ju inget om var det låg.

SVEN KULLMAN ledamot

Jag är ”söderkis” som efter drygt åtta år i Göteborg för studier kom till Eskilstuna 1975. Här har jag tillbringat hela mitt yrkesverksamma liv och dessutom drygt 13 år som pensionär. Sedan drygt 20 år är jag hängiven släktforskare och större delen av den tiden har jag haft olika engagemang i ESSF. Mitt släkthistoriska arbete har haft varierande focus men har i huvudsak haft anknytning till västra delarna av Sverige, Södermanland och Östergötland, och sist men inte minst – Åland. I detta arbete har min devis blivit att ”Kunskap är inte kunskap förrän någon annan vet att man vet”.

MIA BRUNELL sekreterare

Jag bor i skogen vid en sjö tillsammans med min man och hund. I Jag är född och uppvuxen i Eskilstuna och har arbetat i staden i stort sett hela mitt yrkesliv.
Att skriva min släkthistoria, ta skogspromenader, skapa med glas, läsa och att åter få träffa barn, barnbarn och vänner upptar en stor del av min tid.

KARL-GÖRAN BROKVIST ledamot

Jag är sörmlänning, född i Nyköping med förfäder spridda från Södermanland, Västergötland Dalarna osv. vilket  släktforskningen gett mig kunskap om. Jag växte upp mellan Nyköping och Katrineholm på landsbygden och efter  studier där jag upplevde Malmö, Norrköping, Linköping fick jag på 1970 – talet en tjänst i Eskilstuna där jag med familj blev fast. Började med släktforskning på 1990 – talet  beroende på att jag genom åren hört  från anhöriga och släkt om vad som  skett några generationer tidigare och frågan uppkom om det verkligen stämde. Den digitala utvecklingen gjorde sedan att det blev mycket enklare att  söka i kyrkböcker och  andra historiska  dokument  på nätet. Medlem i Släktforskarföreningen sedan 1998. Hoppas nu att genom  deltagande i denna förening som ledamot ge fortsatta bra förutsättningar för fler personer att hitta sin historia.

HÅKAN OLLE LARSSON ledamot

Eskilstunabo som med kortare ”utflykter” för studier varit staden trogen. Kom 2018 med i ESSF där jag varit sekreterare. Min släktforskning startade några år tidigare. Haft eget företag i 35 år som jag fortfarande driver aktivt även nu efter pensionen. När jag inte jobbar tar hustrun och jag gärna husbilen för att upptäcka nya platser, både inom som utom landet.

Skrolla till toppen