Emigrantforskning på nätet

ESF Eskilstuna Släktforskarförening hade den 21 april besök av den välkända släktforskaren Ted Rosvall.

Hela 70 personer bänkade sig förväntansfullt på Contrast för att höra om emigrantforskning. Rosvall ägnade första halvan av föreläsningen åt att medryckande och dramatiskt berätta om sitt sökande efter sin grannes i USA försvunna bror. Jo, denne hittades till slut efter att då ha varit dödförklarad i nästan 40 år!

Efter fikastunden fortsatte Rosvall med att visa åhörarna  och förklara hur man emigrantforskar på nätet. Det finns många olika sökvägar, så det som gäller är tålamod och uthållighet samt en enorm envishet. Många i åhörarskaran nöjer sig nog med att ha fått sin kunskap rejält vidgad, medan andra blev inspirerade till egna efterforskningar.

Släktforskaren Ted Rosvall besökte ESF
Skrolla till toppen