Föredrag om historiska kartor

ESF Eskilstuna släktforskarförening fick den 17 mars besök av Kenneth Engvall som berättade om historiska kartor.

Ett tjugofemtal engagerade släktforskare mötte upp för att lära sig mer om sin släkthistoria via kartor. Våra anfäder är på ett eller annat sätt länkade till ”platser”. Födelseorter, bostäder eller arbetsplatser.

Kenneth började med att presentera de vanligaste kartorna i lantmäteriets ”Historiska kartor”. Där finns mängder av digitala kartor tillgängliga via internet, t ex Häradsekonomiska kartan, Generalstabskartan och Ekonomiska kartan. Vi fick bland annat veta vad olika markeringar på kartorna betyder. Efter fikapaus berättade Kenneth hur vi själva kan hitta kartorna och se vad de innehåller.

Av de nyfikna frågorna att döma, kommer flera av oss att ge oss in i kartornas värld. Kenneth avtackades med applåder och en bok om helt andra platser än vårt närområde.

Skrolla till toppen